Guus Hiddink ambassadeur Special Olympics

Bunnik, 12 juli 2012 – Guus Hiddink is onlangs benoemd tot ambassadeur van de Special Olympics World Winter Games 2013 in Zuid-Korea. Van 29 januari t/m 5 februari 2013 strijden 2.300 sporters met een verstandelijke handicap uit 127 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2013 in PyeongChang, Zuid-Korea!

Van 2000 tot 2002 was Guus Hiddink bondscoach van Zuid-Korea, waarmee hij tijdens het WK voetbal in 2002 de vierde plaats wist te behalen. Sindsdien is hij een volksheld in Zuid-Korea en is er een voetbalstadion naar hem vernoemd.

Samen met 1.000 coaches, 3.000 officials, 7.800 vrijwilligers en 1.000 man pers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2013! Team NL doet hier aan mee en bestaat uit 21 sporters met een verstandelijke handicap die actief zijn in drie sporten: schaatsen, langlaufen en skiën.

Deelname aan de World Winter Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan! Door middel van de World Winter Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Be a Fan of Team NL!

De komende tijd zal er door de sporters hard getraind worden. Lize Weerdenburg, lid van de Special Olympics atletencommissie, laat in een filmpje op Youtube zien hoe je je op de World Winter Games kan voorbereiden: www.youtube.com/specialolympicsnl.

Klik hier voor de internationale website van de World Winter Games 2013.

De foto's van de ondertekening.